Μαζί με το καινούργιο ποιμνιοστάσιο, μπορείτε να φτιάξετε με έξυπνο και οικονομική τρόπο, την μονάδα άμελξης που κατασκευάζεται έτσι, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των προβάτων χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν έξω από το κτίριο. Υπάρχουν πλήθος διατάξεων που συνδυάζουν την εργονομία στο άρμεγμα και την άριστη εκμετάλλευση του χωραφιού. Άλλωστε ένα από τα πλεονεκτήματα αυτών των κατασκευών, είναι πως μπορούν να τοποθετούνται 4m από τα σύνορα και αν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος, μπορεί να ζητηθεί παρέκλιση για τα 2.5m από την Διεύθυνση Γεωργίας.
Οι χώροι που κατασκευάζουμε συμβαδίζουν με τους κανόνες υγιεινής του Υπουργείου Γεωργίας όσον αφορά τους χώρους άμελξης. Τα δάπεδα καλύπτονται με αντιολισθητικές πλάκες για να μην γλιστράνε τα πρόβατα κατά την είσοδό τους στην αμελκτική μηχανή, ενώ στο σκάμμα που εργάζονται οι αμελκτές, τοποθετούνται πλακίδια πορσελάνης γυαλιστερά ώστε να καθαρίζονται εύκολα χωρίς να αφήνουν υπολλείματα.
Στην διπλανή εικόνα διακρίνεται η εσωτερική διαμόρφωση αμελκηρίου θερμοκηπιακού τύπου. Στο πίσω μέρος φαίνονται οι τέσσερις πόρτες που οδηγούν στους βοηθητικούς χώρους του ποιμνιοστασίου και είναι:
  • Δωμάτιο Σταυλίτη
  • Γραφείο Σταυλίτη
  • Aίθουσα γάλακτος
  • Τουαλέτα/Ντουζιέρα
Επικοινωνήστε μαζί μας για να λύσουμε οποιεσδήποτε απορίες υπάρχουν σχετικά με τον σχεδιασμό και την διάταξη των κτιρίων σε ένα ποιμνιοστάσιο. Μαζί σας μπορούμε να σχεδιάσουμε την κάτοψη των κτιρίων και να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφέρονται τα αιγοπρόβατα για άμελξη χωρίς να καθυστερούν ή να τραυματίζονται.
Ο χώρος άμελξης, είναι το μέρος στο οποίο καταλήγουν όλοι οι κόποι του κτηνοτρόφου στην μορφή της παραγωγής γάλακτος. Ο σχεδιασμός του σε σχέση με το ποιμνιοστάσιο, καθορίζει και την επιτυχία στην ταχύτητα άμελξης και στην καλή λειτουργία των ζώων. Τα αιγοπρόβατα θα πρέπει να έχουν την κατάλληλη πρόσβαση στην αμελκτική μηχανή χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν από το ποιμνιοστάσιο αλλά και χωρίς να τραυματίζονται.
Το τμήμα έρευνας και σχεδιασμού της εταιρίας μας ακούει τις ανάγκες του κτηνοτρόφου με προσοχή και προτείνει λύσεις. Επικοινωνήστε με την εταιρία μας για να σας ετοιμάσουμε μια κάτοψη για το μελλοντικό σας ποιμνιοστάσιο με τον κατάλληλο χώρο άμελξης.