Ο συνδετικός κρίκος μεταξύ του Απλού Τοξωτού και του Πολλαπλού Τοξωτού θερμοκηπίου, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα και των δυο, σε ένα αρκετά οικονομικό πακέτο. Ο λόγος είναι πως δεν χρειάζεται παράθυρα οροφής για να έχει επαρκή αερισμό, γεγονός που μειώνει σημαντικά το κοστολόγιο σε σχέση με το Πολλαπλό Τοξωτό. Παράλληλα, ο γεωργός μπορεί να καλύψει καλύτερα το χωράφι του με την συγκεκριμένη κατασκευή χωρίς πολλούς διαδρόμους και να μπορεί να μεγιστοποιεί έτσι την ανάπτυξη των φυτών του εσωτερικά.
Διπλά τοξωτά θερμοκήπια με καλλιέργεια σαλάτας και σύστημα ποτίσματος με σταλακτηφόρους σωλήνες.
Όταν η πλευρά του θερμοκηπίου ξεπεράνει τα 2.5m, η εταιρία μας χρησιμοποιεί διπλά πλευρικά παράθυρα αερισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη αντοχή του πλαστικού φίλμ στον χρόνο αλλά και την καλύτερη διαχείρηση του αερισμού όταν οι εξωτερική θερμοκρασία είναι χαμηλή. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο παραγωγός μπορεί να ανοίγει το επάνω παράθυρο για να ανανεωθεί ο αέρας, χωρίς να επιρρεάζονται τα φυτά χαμηλότερα.
Σε περιοχές με υψηλές θερμοκρασίες τους θερινούς μήνες, συνίσταται η χρήση δυναμικού αερισμού με εξαεριστήρες σε συνδυασμό με τα υδροπάνελς δροσισμού. Η συγκεκριμένη τεχνολογία, μπορεί να αποδόσει 22 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία όταν η εξωτερική είναι στους 38. Για καλλιεργητές που τους ενδιαφέρει η ανάπτυξη των φυτών τους θερινούς μήνες, η χρήση του συστήματος κρίνεται απαραίτητη.


ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΔΙΠΛΟΥ ΤΟΞΩΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ