Κατάλληλοι για την ανάπτυξη μοσχευμάτων, διαθέτουν ολοκληρωμένο έλεγχο του κλίματος με αισθητήρες υγρασίας και θερμοκρασίας. Ειδικά θερμικά καλώδια, τοποθετούνται μέσα στο υπόστρωμα που συνήθως είναι από κάποιο πορώδες υλικό όπως περλίτης ή άμμος. Παράλληλα ειδικά συστήματα ύγρανσης ρυθμίζουν την επιθυμητή σχετική υγρασία μέσα στον πάγκο.

Στοιχεία κατασκευής

Ο σκελετός της κατασκευής είναι από μορφοσωλήνες κατασκευών που έχουν επιστρωθεί με την μέθοδο του θερμού γαλβανισμού. Όλες οι συνδέσεις είναι βιδωτές και δεν υπάρχουν καθόλου συγκολλήσεις κατά την συναρμολόγηση του πάγκου. Ο σχεδιάσμός του πάγκου έχει κατασκευαστεί με στόχο την μέγιστη εργονομία και ευκολία λειτουργίας από τον χρήστη. Έχει πλάτος 1.25m ώστε να μπορεί ο οποιοσδήποτε άνθρωπος να φτάνει μέχρι το κέντρο και να εργάζεται δίχως να κουράζεται.

Υλικά κάλυψης

Η θολωτή κατασκευή που βρίσκεται στο επάνω μέρος του πάγκου, βοηθάει στον βέλτιστο έλεγχο του μικροκλίματος εσωτερικά και προστατεύει τα φυτά από ξαφνικές ριπές ανέμου. Η κάλυψη γίνεται με μαλακό πλαστικό πολυαιθυλενίου πάχους 180μικρών και πλευρικά του θόλου, υπάρχουν δυο παράθυρα αερισμού τύπου ρολλού.

Σύστημα θέρμανσης

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΡ11

ΥΓΡΟΣΤΑΤΗΣ ΗΡ57

για>